Rebozo-massage

Rebozo er det spanske ord for “sjal” eller “tørklæde”. Tærklædet er et redskab, som i mange hundrede år er anvendt overalt i verden. Til at bære ting og børn, til at have om halsen, som tæppe – og til fødsler og massage.
Det tørklæde, som anvendes til en rebozo-massage hos mig, er cirka 2 meter langt og en halv meter bredt. Det er det traditionelle tørklæde importeret fra Mexico. Tørklædet anvendes til at massere med. Det foregår på den måde, at bækken og lænd rystes let. Derudover kan der laves tryk og træk med tørklædet, som kan give lindring for en øm lænd og ryg i graviditeten. Det er en skøn og forløsende behandling for krop og sind!

Rebozo-massage foregår på gulvet på yogamåtter og med løst og behageligt tøj på. Det er en aktiv massage, og du vil være vågen og deltagende under en del af behandlingen og flytte stilling fra siddende til liggende undervejs.

En rebozo-massage er en udvidet jordemoderkonsultation, og jeg spørger ind til dit helbred og din graviditet. Derudover mærker jeg på maven og fortæller dig, hvordan barnet vender samt lytter hjertelyd, hvis du er længere end uge 28+0 i graviditeten.

Fremragende teknikker

Teknikkerne med tørklædet har den fantastiske effekt, at det kan løsne muskler, som ligger meget dybt i bækkenet. Derfor kan massagen lindre lænde- og bækkensmerter på en anderledes effektiv vis. Det skaber bevægelse i bækkenet og løsner spændinger igennem hele kroppen. Tørklædet anvendes igennem det meste af behandlingen, og jeg kombinerer også massagen med traditionelle teknikker med hænderne for at løsne eventuelle nakkespændinger samt til massage af ben og rygsøjle.

En rebozo-massage kan både lindre smerter samt skabe total velvære i kroppen og samhørighed med dit barn.

Rebozo-massage under fødslen

Rebozo-massage er almindelig anerkendt og anvendt på rigtig mange fødesteder og af mange jordemødre i dag. Det er et ældgammelt værktøj, som stammer fra Mellemamerika. Jeg er uddannet i rebozo-massage hos Marta Orbis, som er den mest erfarne jordemoder indenfor rebozo i Danmark. Hun bragte både den viden og de redskaber, vi har i dag, til Danmark.

Under fødslen kan rebozo-massage anvendes smertelindrende og til at hjælpe barnet med at indstille sit hoved korrekt i bækkenet. Barnets rotation gennem bækkenet undervejs i fødslen er essentiel for et problemfrit fødselsforløb, og i mange tilfælde sker dette helt af sig selv. Hvis barnets hoved derimod står skævt i bækkenet, kan dette medføre øgede smerter for den fødende samt et længere fødselsforløb. Her kan rebozo-massage med fordel anvendes.

Jeg tilbyder privat fødselsforberedelse for dig og din partner, hvor I kan modtage undervisning i at anvende massage, akupressur og rebozo-massage som lindrende redskaber før og under fødslen. Læs mere under jordemoderkonsultation.

Pris

En rebozo-massage varer 75 minutter og koster 800 kroner. Der er tilskud fra Sygesikring Danmark til en udvidet jordemoderkonsultation med rebozo-massage. Jeg tager altid udgangspunkt i min viden som jordemoder, og jeg spørger til dit helbred, lytter hjertelyd og mærker på mave i forbindelse med rebozo-massage.