Babymassage

Alle mennesker har brug for berøring. Babymassage er et fantastisk redskab for forældre, der vil skabe kontakt, nærhed og sundhed for deres barn. Når du bestiller en tid til babymassage lærer jeg dig/jer at give jeres barn en skøn massage, som I kan bruge igen og igen.

Jeg underviser i babymassage til grupper i hjemmet. Det kan eksempelvis være i din mødregruppe, eller hvis du kender andre, som ønsker at lære babymassage, og som gerne vil samles om den oplevelse. Så kan i booke mig til at komme ud til jer, og undervise jer i selv at give en dejlig massage til jeres børn.
Hvornår og hvordan

Det er fordelagtigt at starte med babymassage, når jeres barn er omkring 10-12 uger gammel. Når jeg kommer ud til større grupper og underviser, vil det sjældent passe med, at alle børn er vågne og klar til at modtage massage samtidigt. Derudover vil de fleste børn, som ikke har fået massage før, og som er omkring 12 uger gamle, ikke have lyst til at få massage i længere tid end 10 minutter til at starte med. Derfor vil i kun teste en del eller få dele af en massage på barnet samme dag. Resten lærer jeg jer ved at vise det på en dukke, som jeg medbringer. På den måde lærer I teknikkerne og kan bruge dem, når jeres barn er klar til det. Derudover har jeg skrevet en manual, der beskriver hele massagen samt giver gode råd til akupressur og hjemmebehandling. Den får i naturligvis med hjem.

Kropsbevidsthed handler blandt andet om at lære at sige til og fra. Det er børn som regel gode til. Hvis et barn ikke ønsker massage, når jeg er ude for at undervise, vil I stadig få en masse viden og lære at bruge teknikkerne, så I kan behandle jeres barn, når det er klar til det.

Berøring er vigtigt

Massage og berøring har gennem mange tusinde år og i store dele af verden været en helt naturlig del af børn og spædbørns første leveår. Berøringens effekt er gentagne gange dokumenteret via forskning, og det er efterhånden også blevet populært i Danmark at lære at anvende babymassage og akupressur på sit barn.

Både for børn og voksne virker massage beroligende og stressreducerende. Under massage frigives hormonet oxytocin. Oxytocin har, ud over den beroligende effekt, også en positiv indvirkning på tryghedsfølelsen, og der skabes følelsesmæssige bånd, når en forælder masserer sit barn.

Effekten

Børn, der modtager massage, oplever en øget kropskontakt. I det første leveår oplever barnet ekstra meget gennem kroppen, og netop derfor er det så givende at modtage massage.
Ud over en øget kropskontakt vil barnet blandt andet:

– opleve sig selv som “set”
– blive mindre rastløs
– føle større tryghed
– blive bedre til at kommunikere
– få styrket sin sansemotoriske udvikling
– få styrket sit immunforsvar
– få stimuleret sit nervesystem
– få stimuleret sin fordøjelsesproces
– få en positiv oplevelse og fornemmelse af kroppen
– få øget sin opmærksomhed på kroppens signaler

Der er derfor rigtig mange gode grunde til at anvende babymassage i dagligdagen.


Priser

At få undervisning i babymassage koster 1000 kroner og er for maksimalt 5 børn med tilhørende forældre. Begge forældre er velkomne. Hvis I bor inden for en radius af 10km fra Aarhus, kommer jeg gratis til jer, og ved længere kørsel pålægges et kørselstillæg. Jeg har afsat 1,5 time, så der også er tid til pauser til amning, spørgsmål eller andet. Undervisningen varer cirka en time med lidt teori om babymassage og gennemgang af en helkropsmassage. Derudover får i hver en lille bog hver, hvor alle fif og hele massagen er beskrevet, så I kan huske det bagefter.