Gravidmassage

Hvorfor få en gravidmassage? Hvad skal det egentlig gøre godt for at få massage i sin graviditet? Hvad hjælper det på, og hvorfor skulle jeg vælge at bruge min tid og mine penge på det? Det er nogle af de ting, som jeg svarer på i denne artikel – så hæng på.

Gravidmassage, graviditetsmassage og massage i din graviditet – det er alt sammen samme koncept. Men hvorfor kan det være fordelagtigt at få massage, når du er gravid? Under en graviditet gennemgår kroppen enorme forandringer, og der sker varige ændringer i kroppen og i sindet. Krop og sind påvirker hinanden på den måde, at de tanker vi har, kan påvirke vores krop. Ligeledes kan den måde vi bruger, bærer og er i vores krop på, kan påvirke vores tanker.

Det kan give ro til dine tanker

De fleste der har været gravide ved, at der undervejs i graviditeten kommer nye tanker om at blive mor, at skulle føde, at blive en familie, den nye rolle og det nye liv som venter. Alle de tanker har også en påvirkning på kroppen, som samtidigt vokser og ændrer sig rent fysisk. For nogen kan alle tankerne skabe spændinger i nakke og skuldre. For andre giver det en øget kropsbevidsthed, og måske føler du dig endnu bedre tilpas i din krop, end du nogensinde har gjort.

Kroppens ændrer sig under en graviditet. Uanset om vi vil det eller ej. Det er for de fleste første gang i livet, hvor den fysiske fremtoning ændrer sig så markant – uden at vi kan eller skal gøre noget ved det. For mange er det en fantastisk følelse. For nogle er det også en overvældende følelse. Massage har den effekt, at det får dig til at mærke din krop. Den krop som ændrer sig – og det barn som vokser i dig. Når vi oplever nye sensationer i vores kroppe, kan det i mange tilfælde være gavnligt at øve sig i at mærke og være i den oplevelse, som er. Det er der mange måder at gøre på. Meditation, vejrtrækning og massage er nogen af dem. Massage har den effekt, at det kan være vanskeligt ikke at slappe af. Det kan være vanskeligt ikke at mærke sin krop, når muskler, led, ligamenter og sener afslappes ved effektiv massage. Og i det tidsrum vil du være til stede i din krop. Det er gavnligt for den opfattelse, du har af kroppen og kan hjælpe til på en god måde at lære at håndtere de nye oplevelser og ændringer, der sker i en graviditet.

Hjælper på fysiske skavanker

Gravidmassage kan hjælpe på fysiske skavanker såsom:

– spændinger i nakke og skuldre
– kæbespændinger
– bækkensmerter
– væske i kroppen (ødemer)
– Iskias smerter (strålende smerter ned i benene)
– rygsmerter


Modning til fødslen

Ud over de ovenstående fordele ved massage, kan graviditets massage også være med til hjælpe fødslen i gang. Når man får massage udskilles hormonet oxytocin i kroppen. Oxytocin kaldes også for kærlighedshormonet, og det frigives også i situationer hvor vi har det godt og sammen med mennesker, som vi holder af. Ligeledes udskilles det i forbindelse med kram, kys, sex samt under søvn.

Oxytocin er også det hormon, som er med til at lave veer. Så hvis kroppen er klar til at gå i fødsel, kan den hjælpes lidt på vej ved at booste oxytocinniveauet. Det kan så gøre ved at slappe af, være sammen med dem man holder af, få lange kram og ved at få massage. Enten hos en professionel massør eller måske af sin partner.

I forbindelse med modningsbehandlinger hos mig, anvender jeg rebozo-massage og akupunktur i en kombinationsbehandling.

Hvis du skulle være interesseret i at få en massage i din graviditet, er du velkommen til at kontakte mig her på siden under kontakt eller ved at ringe eller skrive til mig på: 42 56 00 71. Du kan finde alle priser ved at klikke her: priser.